Informatie bouwkavels

Algemeen    Informatie      Foto's     Downloads

 

De drie bouwkavels

Gelegen midden in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

De seizoenen gaan niet ongemerkt aan u voorbij. Zij zullen in hun charmes uw woongenot vergroten. De kavels hebben vrij uitzicht over het polderlandschap en grenzen aan de zuidzijde direct aan de Hooge Nessen Boezem. Deze hoofdwatergang garandeert veel waterpret in de zomer en schaatsplezier in de winter. De ruime tuin, met het optioneel verkrijgbare stuk weiland, is ideaal voor het aanleggen van een groentetuin of het houden van paarden of andere dieren.

 

Bouwkavel nr. 1

659 m2

Prachtig uitzicht over de polder!

Koopsom: 263.000,- v.o.n.

 

Bouwkavel nr. 2

1.244 m2

Met grote tuin grenzend aan de hoogstamboomgaard!

Koopsom: 291.000,- v.o.n.

 

Bouwkavel nr. 3

1.319 m2

Hetzelfde uitzicht, nog grotere tuin!

Koopsom: 295.000,- v.o.n.

 

Weiland (optioneel bij kavel 2 of 3)

5.900 m2

Ideaal voor het houden van een paard of een paar schapen!

Koopsom: op aanvraag

 

Dit stuk weiland grenst direct aan de tuinen van de kavels 2 en 3 en is vanaf het perceel bereikbaar via een aan te leggen dam of brug.

 

Uw eigen huis!

De combinatie wonen en werken aan huis… dat is vaak een droom, maar deze komt hier uit. Door de ruime mogelijkheden is alles naar wens in te delen. Wilt u een moderne stijl, landelijk of jaren ’30? Binnen de vastgestelde maxima is vrijwel alles mogelijk. Het bouwvlak voor het hoofdgebouw is bij alle kavels 144 m2 groot en ook daarbuiten is nog alle ruimte voor aan- en/of bijgebouwen. Het maximum aantal m3’s bedraagt 650 m3 bovengronds. Vindt u dit te weinig? Een kelder wordt niet meegerekend en ook vergunningsvrije werken (dakkapellen, aanbouw, etc.) tellen niet mee. Een prachtig uitgangspunt om uw nieuwe woning te laten bouwen! Wilt u toch kleiner wonen, alles gelijkvloers of bijv. een dubbele garage? Dat kan uiteraard ook! Informeer bij Aannemingsbedrijf Bos wat de mogelijkheden zijn om al uw woonwensen uit te laten komen. Kijk ook eens in de fotogalerij voor een kleine selectie woningen welke door hen zijn gebouwd en merendeels ook door hen zijn ontworpen. Uiteraard kan er eindeloos worden gevarieerd (en iets heel anders kan natuurlijk ook) om te komen tot uw eigen huis.

 

De Oostkade, uw thuis!

Landelijk wonen, maar toch alle voorzieningen binnen handbereik.

De Oostkade bevindt zich nabij de kern Lageweg. Lageweg is een buurtschap, behorend tot de gemeente Ouderkerk (Z-H) en gelegen aan de oostoever van de Hollandse IJssel. De Krimpenerwaard (de streek waar Ouderkerk deel van uitmaakt)ligt in het Groene Hart, het binnen de Randstad gelegen relatief dunbevolkte veenweidegebied. De Hollandse IJssel fungeert als natuurlijke barrière waardoor het dorpse karakter bewaard is gebleven met grote steden als Rotterdam op 20 km en Gouda op nog geen 10 km afstand.

 

Bereikbaarheid

Lageweg is vanuit zowel Gouda als Rotterdam bereikbaar via de dijk langs de Hollandse IJssel. Over deze dijk is een busverbinding tussen Capelle aan den IJssel – Gouda (lijn 196). De halte Lageweg is op ca. 400 meter lopen vanaf de Oostkade.

 

Voorzieningen

In Lageweg is een basisschool gevestigd en een kerk (PKN). In Gouderak (3,5 km) en Ouderkerk aan den IJssel (4,5 km) zijn plezierige winkelcentra voor de alledaagse boodschappen.

Binnen een straal van ca. 2 km zijn er o.a. een paardenmanege, een ijsbaan, een voetbal- en een tennisvereniging. In de omgeving zijn schitterende wandel- en fietspaden.

 

De bijzonderheden

De overige punten voor u op een rij:

- Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de pagina downloads.

- Ook het goedgekeurde bodemonderzoek staat hierbij.

- De huidige opstallen worden na de verkoop gesloopt door de verkoper.

- De kavels worden verkocht met bouwclaim door Aannemingsbedrijf Bos.

- De Oostkade wordt na de bouw van de woningen door de verkoper bestraat met betonklinkers.

- De Oostkade is eigen weg met een recht van overpad ten behoeve van de achtergelegen percelen.

 

Veel gestelde vragen:

Hebben alle kavels een vrij uitzicht over de Hooge Nessen Boezem en het polderlandschap?

Ja, de drie kavels liggen in een lint van bebouwing achter elkaar.

Kunnen wij de locatie bezoeken?

Uiteraard, laat het ons weten en wij maken een afspraak ter plaatse.

Is reeds zichtbaar hoe de erfgrenzen lopen?

Ja, op de locatie staan piketpaaltjes die de situatie weergeven.

Hoe loopt de weg ten aanzien van de bereikbaarheid van de achterste kavels?

Op de situatietekening is zichtbaar dat de tuinen van kavels 2 en 3 ook aan de andere zijde van de weg liggen. Voor de woningen aan de Oostkade is dit al jaren de bestaande situatie.

Wanneer kan er met de bouw gestart worden?

Met de bouw kan in principe direct worden gestart nadat de omgevingsvergunning (bouwvergunning) is verleend.

Hoe lang duurt de bouw van de woning?

Afhankelijk van uw wensen en eisen neemt dat ca. 6 maanden in beslag.

Hoeveel m2 bijgebouwen mogen er gebouwd worden?

Volgens het bestemmingsplan mogen er 50 m2 aan-, uit- of bijgebouwen gebouwd worden en heeft B&W de bevoegdheid een vrijstelling te verlenen tot 75 m2 of zelf 100 m2 (zie de planregels in het bestemmingsplan).

 

www.bosbouwtbeter.nl